Menu
Your Cart

Wij versturen op maandag en donderdag.

Vaste planten schaduw

SCHADUW GEEN PROBLEEM VOOR VASTE PLANTEN

Een schaduwrijke tuin hoeft niet eentonig te zijn: in koele schaduw groeien juist de mooiste schaduwplanten. Ze zijn misschien minder spectaculair, maar zeker niet minder fraai. We spreken van schaduw als er ’s zomers minder dan drie uur per dag direct zonlicht, of langere tijd gefilterd licht op de planten schijnt. Het maken van een geslaagde beplanting in een schaduwrijke tuin is niet moeilijk. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid schaduw. Vooral in de lichtere schaduw van bladverliezende bomen en struiken of voor een muur, kan een verrassend groot assortiment schaduwplanten groeien.

SCHADUWPLANTEN BRENGEN LICHT IN SCHADUW

De meeste schaduwplanten zijn zogenaamde bosplanten. Ze groeien van nature onder bomen en struiken en de bloei valt vaak in het voorjaar. Op dat moment zit er nog geen blad aan de takken en daar maken bosplanten gebruik van. Maar er zijn ook zomer- en herfstbloeiende schaduwplanten. Een tip is om vooral lichte bloemkleuren en soorten met witbont blad te gebruiken, zo breng je licht in een schaduwrijke hoek.

VERZORGING VAN SCHADUWPLANTEN

Schaduw is meestal niet de grootste boosdoener voor schaduwplanten, dat is de droge grond onder bomen of bij muren op het noorden. Als er weinig licht is én nauwelijks water, dan geven de meeste schaduwplanten het op. Geef dus in droge perioden extra water. Je helpt schaduwplanten ook met een afdeklaag, het water blijft dan beter bewaard in de bodem. Strooi jaarlijks een laag van compost, houtsnippers of boomschors tussen de schaduwplanten. Zo komt er meteen extra humus in de grond. Humus werkt als een spons en houdt het water beter vast. Ook bodembedekkers zijn perfect, met hun bladeren vormen ze een aaneensluitend dek boven de grond.

Bron: www.perennialpower.nl

Merk: Kwekerijvlastuin Model: ActaeasimplexpinkspikeP9
Vaste plant die niet wintergroen is.Bloemkleur:       roomwitte tot zacht roze, wat hangende pluimen.Bloeitijd:             augustus-september.Volwassen hoogte:        ..
€3,60
Excl. BTW:€3,30
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Actaea simplex 'Brunette'
De volledige naam is Actaea simplex ‘Brunette’.Vaste plant die niet wintergroen is.Bloemkleur:       roomwitte, wat hangende pluimen.Bloeitijd:             augustus-september.Volwassen hoogte: &..
€3,60
Excl. BTW:€3,30
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AjugareptansalbaP9
Bloemkleur: wit Bloeitijd: mei-juni. Volwassen hoogte: 10-20 centimeter. Bijzonderheden: groen blad, verspreid zich vrij snel door kruipende wortelstokken. Behoudt in de winter meestal zijn blad.Onderhoud: deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Wanneer hij buiten de perken groeit, kunt u ge..
€1,40
Excl. BTW:€1,28
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AjugareptansburgundyglowP9
Bloemkleur: paars-blauw. Bloeitijd: mei-juni. Volwassen hoogte: 10-20 centimeter. Bijzonderheden: groen blad, verspreid zich vrij snel door kruipende wortelstokken. Behoudt in de winter meestal zijn blad.Onderhoud: deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Wanneer hij buiten de perken groeit, ..
€1,20
Excl. BTW:€1,10
Merk: Kwekerijvlastuin Model: ArumitalicumP9
Bloemkleur:       wit-groen.Bloeitijd:             mei-juni.Volwassen hoogte:        20 tot 30cm.Bijzonderheden:  Na de bloei een stengel met (giftige) oranje bess..
€3,60
Excl. BTW:€3,30
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AruncusdioicusP9
Niet-wintergroene vaste plant. Groen blad.Bloemkleur:       roomwit.Bloeitijd:             juli-augustus.Volwassen hoogte:        circa 200cm.Bijzonderheden:  ..
€1,80
Excl. BTW:€1,65
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AsarumeuropaeumP9
Bladkleur: groen.Bloemkleur: weinig opvallende bloei, rood-bruin. Tussen het blad.Bloeitijd: april-mei. Volwassen hoogte: 15-20 centimeter. Bijzonderheden: De bladeren zijn glanzend groen en wintergroen.Onderhoud: deze plant heeft weinig onderhoud nodig. Wanneer hij buiten de perken gr..
€2,40
Excl. BTW:€2,20
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Astilbe 'Sprite'
De volledige naam is Astilbe ‘Sprite’.Vaste plant. Bloemkleur: zacht roze. Bloeitijd: augustus-september. Volwassen hoogte: circa 30 centimeter. Bijzonderheden: De plant heeft brons kleurig blad.Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar afgestorven kunnen ze toch nut he..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Astilbe arendsii 'Fanal' P9
Vaste plant, niet wintergroen. Bloemkleur: licht rood. Bloeitijd: juli-augustus. Volwassen hoogte: circa 50 centimeter. Bijzonderheden: fel rode bloemen, volkomen winterhard.Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar afgestorven kunnen ze toch nut hebben. Vaak hebben ze een mooi silhoue..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Astilbe arendsii 'Weisse Gloria' P9
Vaste plant, niet wintergroen. Bloemkleur: creme wit. Bloeitijd: juli-augustus. Volwassen hoogte: circa 50 centimeter. Bijzonderheden: volle witte bloemen, volkomen winterhard.Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar afgestorven kunnen ze toch nut hebben. Vaak hebben ze een mooi silho..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AstilbearendsiianitapfeifferP9
Bloemkleur: zalm roze. Bloeitijd: juli-augustus. Volwassen hoogte: circa 60 centimeter. Bijzonderheden: volkomen winterhard.Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar afgestorven kunnen ze toch nut hebben. Vaak hebben ze een mooi silhouet zoals bijvoorbeeld siergrassen. Verder is een tui..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AstilbejaponicadeutschlandP9
Bloemkleur: wit. Bloeitijd: juni-augustus. Volwassen hoogte: 40-50 centimeter. Bijzonderheden: volle witte bloemen, volkomen winterhard.De planten zijn leverbaar in potmaat P9. Dat is een potje waarvan de bovenrand 9x9cm is.Plantadvies: Grondsoort: vochtige grond die humusrijk is. Sta..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 47
Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie hierover? Bekijk ons privacy (verklaring).