Menu
Your Cart

Vaste planten schaduw

SCHADUW GEEN PROBLEEM VOOR VASTE PLANTEN

Een schaduwrijke tuin hoeft niet eentonig te zijn: in koele schaduw groeien juist de mooiste schaduwplanten. Ze zijn misschien minder spectaculair, maar zeker niet minder fraai. We spreken van schaduw als er ’s zomers minder dan drie uur per dag direct zonlicht, of langere tijd gefilterd licht op de planten schijnt. Het maken van een geslaagde beplanting in een schaduwrijke tuin is niet moeilijk. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid schaduw. Vooral in de lichtere schaduw van bladverliezende bomen en struiken of voor een muur, kan een verrassend groot assortiment schaduwplanten groeien.

SCHADUWPLANTEN BRENGEN LICHT IN SCHADUW

De meeste schaduwplanten zijn zogenaamde bosplanten. Ze groeien van nature onder bomen en struiken en de bloei valt vaak in het voorjaar. Op dat moment zit er nog geen blad aan de takken en daar maken bosplanten gebruik van. Maar er zijn ook zomer- en herfstbloeiende schaduwplanten. Een tip is om vooral lichte bloemkleuren en soorten met witbont blad te gebruiken, zo breng je licht in een schaduwrijke hoek.

VERZORGING VAN SCHADUWPLANTEN

Schaduw is meestal niet de grootste boosdoener voor schaduwplanten, dat is de droge grond onder bomen of bij muren op het noorden. Als er weinig licht is én nauwelijks water, dan geven de meeste schaduwplanten het op. Geef dus in droge perioden extra water. Je helpt schaduwplanten ook met een afdeklaag, het water blijft dan beter bewaard in de bodem. Strooi jaarlijks een laag van compost, houtsnippers of boomschors tussen de schaduwplanten. Zo komt er meteen extra humus in de grond. Humus werkt als een spons en houdt het water beter vast. Ook bodembedekkers zijn perfect, met hun bladeren vormen ze een aaneensluitend dek boven de grond.

Bron: www.perennialpower.nl

Merk: Kwekerijvlastuin Model: ActaeasimplexpinkspikeP9
Vaste plant die niet wintergroen is. Bloemkleur:       roomwitte tot zacht roze, wat hangende pluimen. Bloeitijd:             augustus-september. Volwassen hoogte:        ..
€3,60
Excl. BTW:€3,30
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Actaea simplex 'Brunette'
De volledige naam is Actaea simplex ‘Brunette’. Vaste plant die niet wintergroen is. Bloemkleur:       roomwitte, wat hangende pluimen. Bloeitijd:             augustus-september. Volwass..
€3,60
Excl. BTW:€3,30
Model: ArumitalicumP9
Bloemkleur:       wit-groen. Bloeitijd:             mei-juni. Volwassen hoogte:        20 tot 30cm. Bijzonderheden:  Na de bloei een stengel met (giftige) oranje bess..
€2,40
Excl. BTW:€2,20
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Astilbe arendsii 'Weisse Gloria' P9
Vaste plant, niet wintergroen. Bloemkleur: creme wit. Bloeitijd: juli-augustus. Volwassen hoogte: circa 50 centimeter. Bijzonderheden: volle witte bloemen, volkomen winterhard. Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar afgestorven kunnen ze toch nut hebben. Vaak hebben ze een mooi silho..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Merk: Kwekerijvlastuin Model: AstilbearendsiianitapfeifferP9
Bloemkleur: zalm roze. Bloeitijd: juli-augustus. Volwassen hoogte: circa 60 centimeter. Bijzonderheden: volkomen winterhard. Onderhoud: Ook al zijn de planten in het najaar afgestorven kunnen ze toch nut hebben. Vaak hebben ze een mooi silhouet zoals bijvoorbeeld siergrassen. Verder is een tui..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Astilbe chinensis Pumila
De volledige naam is Astilbe chinensis ‘Pumila’ Vaste plant, niet wintergroen. Bloemkleur: licht roze. Bloeitijd: juni-juli. Volwassen hoogte: circa 20-25 centimeter. Bijzonderheden: Groen blad, goede bodembedekkende eigenschappen. Past goed in een Oosterse tuin. Onderhoud: Ook..
€1,40
Excl. BTW:€1,28
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Cardamine trifoliaP9
Vaste plant, Wintergroen. Bloemkleur: wit. Bloeitijd: april-mei. Volwassen hoogte: 20-25 centimeter. Bijzonderheden: langzame groeier, goed winterhard. De planten zijn leverbaar in potmaat P9. Dat is een potje waarvan de bovenrand 9x9cm is. Plantadvies: Grondsoort: humusrijke grond, n..
€3,00
Excl. BTW:€2,75
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Geranium cantabrigiense ‘St. Ola’.
De volledige naam is Geranium cantabrigiense ‘St. Ola’. Vaste plant met groen blad, half wintergroen. Bloemkleur:       wit-roze. Bloeitijd:             juni-juli. Volwassen hoogte: ..
€1,40
Excl. BTW:€1,28
Geranium macrorrhizum 'Spessart'. Ooievaarsbek, roze-wit bloeiend.
Populair
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Geranium macrorrhizum 'Spessart'
De volledige naam is Geranium macrorrhizum ‘Spessart’. Vaste plant. Bloemkleur:       wit met roze schutbladeren. Zie foto. Bloeitijd:             mei tot en met eind juli. Hoogte: ..
€1,80
Excl. BTW:€1,65
Merk: Kwekerijvlastuin Model: HelleborusnigerP9
Bloemkleur:       wit. Bloeitijd:             januari-april. Volwassen hoogte:        30 centimeter. Bijzonderheden:  één van de weinige planten di..
€1,80
Excl. BTW:€1,65
Hosta  ‘Blue Mouse Ears’. Kleinbladige grijsblauwe hosta met vrij ronde blaadjes.
Nieuw
Merk: Kwekerijvlastuin Model: HostabluemouseearsP9
Bloemkleur:       lila. Bladkleur:           grijsblauw. Bloeitijd:             jui-augustus. Volwassen hoogte:        20..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Hosta  ‘Green Bag’. Kleinbladige groene hosta.
Nieuw
Merk: Kwekerijvlastuin Model: Hosta 'Green Bag' P9
Bloemkleur:        lila.Bladkleur:           vrij donker groen.Bloeitijd:             jui-augustus.Volwassen hoogte:       ..
€2,00
Excl. BTW:€1,83
Weergeven 1 t/m 12 van in totaal 24
Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie hierover? Bekijk ons privacy (verklaring).