Welkom bezoeker, Wilt u inloggen of registreren?

Vaste planten volle zon

Vaste planten volle zon

VASTE PLANTEN GENIETEN IN DE VOLLE ZON

Wat is nu precies ‘volle zon’? Als er ’s zomers minstens vijf uur per dag zon schijnt spreken we van volle zon in de tuin. De meeste vaste planten die je bij het tuincentrum vindt houden erg van de zon. Het zijn rijk bloeiende soorten, prachtig om perken en vakken mee te vullen of om in grote groepen als bodembedekker toe te passen. Maar ook in potten en bakken of de border doen vaste planten het fantastisch in de zon. Met een mix van voorjaarsbloeiende, zomerbloeiende en herfstbloeiende vaste planten geniet je van het voorjaar tot aan de eerste nachtvorsten van een kleurenspektakel in de tuin. De meeste bloemen van vaste planten die in de zon staan zijn bovendien heel aantrekkelijk voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten.

Bron: www.perennialpower.nl

Weergave: Lijst Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
De volledige naam is Acaena microphylla 'Küpferteppich'. Bloemkleur: de bloei is nauwelijks te zien, na de bloei volgende de ‘stekelnootjes’, die rood-achtig zijn. Bloeitijd: mei-juni. Volwassen hoogte: 10-12 centimeter...
€1,20
Bloemkleur: wit-roze. Bloeitijd: juli-augustus. Volwassen hoogte: 80-100 centimeter. Bijzonderheden: imposante vaste plant. Stekelige bloemen. Goede snijbloem. Wordt ook wel Hongaarse Berenklauw genoemd. Hij is niet giftig. Onderhoud: Ook al zi..
€2,00
Bloemkleur:       oranjerood tot rood, schermvormige bloemen. Bloeitijd:             juni – september. Volwassen hoogte:     &nb..
€1,60
Bloemkleur:       wit, schermvormige bloemen. Bloeitijd:             juni – september. Volwassen hoogte:        50-60 ..
€1,60
Bloemkleur:       terracotta kleurige , schermvormige bloemen. Als de bloemen een tijdje bloeien verkleuren ze naar lichtgeel zoals op de tweede foto te zien is. Op de voorgrond de terracotta kleur, de lichtgele bloem er..
€1,60
Bloemkleur:       gele, schermvormige bloemen. Bloeitijd:             juni – augustus. Volwassen hoogte:        60-70 ..
€1,60
Bloemkleur:       rood-oranje met geel hartje , schermvormige bloemen. Bloeitijd:             juni – juli. Volwassen hoogte:     ..
€1,80
Vaste plant, niet wintergroen. Bloemkleur:       paars violet. Bloeitijd:             van juli tot september. Volwassen hoogte:     ..
€1,80
De volledige naam is Agastache foeniculum ‘Black Adder’. Vaste plant. Bloemkleur:       donker blauw. Bloeitijd:             van juli tot s..
€1,60
Bloemkleur:       violet. Bloeitijd:             van juli tot september. Volwassen hoogte:        40-50cm. Bijzonderheden..
€2,00
De volledige naam is Agastache foeniculum ‘Blue Fortune’. Vaste plant. Bloemkleur:       diep blauw. Bloeitijd:             van juli tot se..
€1,60
Vaste plant waarbij over het groene blad een grijze waas zit. De regen- of dauwdruppels blijven prachtig op de bladeren liggen. In het voorjaar komen de bladeren tevoorschijn, in juni de bloemen. Wanneer de bloemen uitgebloeid zijn en u de planten af..
€1,00
Bloemkleur:       licht blauw. Bloeitijd:             mei-juni. Volwassen hoogte:        80-100cm. Bijzonderheden: smal, ..
€3,00
De volledige naam is Anaphalis triplinervis. Vaste plant. Bloemkleur: wit met een geel hartje. Bloeitijd: vanaf juli. De bloemen blijven lang goed. Volwassen hoogte: 20-30 centimeter. Bijzonderheden: Het grijze blad brengt rust in de border. D..
€1,40
Bloemkleur:       roze-rood. Bloeitijd:             van  september tot en met oktober. Hoogte:           ..
€1,60
×

111

×
×
×
×
×
×